Menu

Goda råd: investera i ädelmetaller

December 14, 2016

Priset på en oz guld har stigit mer än alla våra förväntningar. Då den globala ekonomin är oroväckande, inflationen upp, och osäkerhet råder på många företag, ser den här glittrande metallen ut att vara ännu mer glänsande och mäktig. Vidare, medan den allmänna befolkningens ekonomiska status är låg, det finns alltid smarta investerare som klarar av att generera vinst oavsett omständigheterna. Som ett brev på posten fick ägare av guld nyligen en ca 50% ökning i sin porfölj.

Trots det ställer sig många frågan om guld är fortfarande en bra investering i dagens kontext och med de ökande priserna per uns. Samtidigt uttalar sig många experter om att det verkliga priset för denna glänsande metall kan stiga ännu högre. Den nyligen registrerade guldrushen från kinesiska, ryska och indiska riksbanker, världsomspännande affärsmän och privata investerare sammanlagt, torkade ut de befintliga reserverna. Speciellt intressant är det faktum att riksbankerna har blivit nettoköpare istället för nettosäljare av ädelmetallen för första gången på länge. Som om inte detta var nog, har den globala produktionen av guld, som redan var begränsad, varit på nedgång det senaste årtiondet.

Med dessa rader, verkar det troligt att denna sällsynta värdefulla tillgång kommer att bli ännu mer sällsynt och därmed mer eftertraktad och värdefull. Å andra sidan är dagens pris på en oz definitivt inte överskattat om man anser att fiatvalutor får en allt en minskande makt.

Med Dollarn, Pundet och Euron nedåt, finns det inga säkrare "pengar" att förlita sig på. Guldtackor och guldmynt är den inofficiella, men den verkliga ekonomiska standarden på den samtida internationella marknaden. Framtiden för guld ser verkligen bra ut eftersom denna metall lyckas prestera såväl i inflation samt deflation och i alla geopolitiska omständigheter. Därför är ädelmetaller, i form av guldtavckor och mynt, det verkliga tecknet för rikedom för inte bara nuvarande generationer, utan även nästa.

Sammanfattningsvis, att investera i guld är ett bra drag, kanske det smartaste draget tillgängligt just nu. Trots vissa övertygelser, kan man fortfarande hitta bra möjligheter på guldmarknaden. För att göra lämpliga val för din finansiella portfölj, bör du lära dig om de verkliga priserna guld-index, att undvika förfalskningar och, övergripande för sluta giltiga och meningsfulla affärer.

Go Back

Comments for this post have been disabled.

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.